Har inte korrigerat min ”post” för genuinitetens skull.

 

Idag är jag i Hong kong, vilket jag även kommer vara i ytterligare två dagar till.

 Jag flög in i söndags eftermiddag och insåg när jag landade att jag ändå varit i rullning ett tag. Trots den korta flygresan och all smidighet, så tar det trots allt några timmar för att komma på plats.

Jag började resan 11:00 från min lägenhet i centrala Taipei, resan därifrån i taxi till flygplatsen tar ca 40-45 minuter. Sedan gick mitt flyg från Taipei till Hong Kong, 14:10 och vi var i tid! Så jag landar i HK 16:00, går igenom gränskontrollen, plockar upp mitt bagage för att sedan sätta mig i en taxi till hotellet på Hong Kong ön som man säger. Allt det gick otroligt smidigt med och jag var på hotellet 17:00.

Men ändå, jag började 11:00 och var framme på mitt hotell i Hong Kong 17:00, det är ändå några timmar!

För att förtydliga så klagar jag inte, utan mer konstaterar trots de korta avstånden så är resor korta som långa otroligt tidskonsumerande!

Nu i Hong Kong har jag en massa personer som jag ska intervjua.

Snittar väl tre stycken om dagen och framförallt så är det väldigt många med otroligt seniora och intressanta roller som tackat ja denna gång. Det brukar inte vara så enkelt att få så många ombord. Men någonstans måste jag tacka Van Hoang på Business Sweden i Hong Kong. Jag tror att genom honom så har en del av mitt arbete underlättats på ett eller annat vis. Jag ska idag intervjua honom rätt sent på eftermiddagen.

Han hade ett otroligt tungt schema pga. Landsbruksministern Sven-Erik Bucht är här i Hong Kong. Någon matmässa som är rätt uppmärksammad, kul vilket fall.

Och ni som följt podden ett tag vet ju att jag eftersökt Business Sweden personer för att faktiskt förstå det dom gör.
Inte för jag misstror dem på något vis, utan mer för att de är onekligen en utav få företag/organisationer som har den internationella exponering som de har. Det ska bli otroligt spännande och jag har pratat med Van i omgångar och han verkar vara en otroligt bra och driven person. Så jag ser verkligen fram emot detta!

Jag har varit i Hong Kong några gånger nu.

Det som slår mig varje gång är att jag alltid små klagar lite hela tiden. Det är små gator, mycket människor, dyrt, kompakt och så fortsätter det. Jävla massa klagande helt enkelt.
Men efter varje tur så känns det som jag alltid har med mig små saker, saker som jag tycker om. Jag tror Hong Kong växer på mig, att jag kanske inom en snar framtid kommer gilla det.

Det är absolut inte så att Hong Kong är dåligt på något vis. Förhållandevis bra väder året om, engelska är accepterat vitt och brett, du har alla sorters mat här, vibrerande stad där något alltid händer alla timmar på dygnet och givetvis otroliga naturområden.

Så vad är det egentliga att inte gilla?

Jag tror nog att det är så att folk som aldrig varit i Hong Kong eller varit där någon enstaka gång alltid ”hyper” det så otroligt mycket. Så jag ser kanske inte riktigt den storheten i Hong Kong som de gör. Vilket kanske skapat denna anti attityden jag har emot Hong Kong.
Men med det sagt, Hong Kong växer på mig. Bara redan efter snart ett dygn här så känns det trevligare än senast.

Varför? Det vet inte ens jag …

Simon Hansen

Simon Hansen

Det är jag det. Framförallt så driver jag denna podd!
Jag bor i Taipei, Taiwan och varvar mitt engagemang med Big in Asia och kinesiska studier.
Utöver så gillar jag givetvis att resa och det kommer väldigt naturligt med podden.
Simon Hansen

Latest posts by Simon Hansen (see all)