Idag tänkte jag diskutera fram och tillbaka angående min podcast.

Så min podcast går HELT OK bra, tror jag? Som ni säkert vet så har jag inget stort eget personligt brand, så jag började helt enkelt från noll. Ärligt talat så vet jag inte vad som är bra eller dåliga siffror.
Jag kan väl avslöja min range per vecka, vilket är mellan 300–700 lyssningar per vecka. För mig är det rätt otrolig! För min podcast är onekligen nischad.

Men om man räknar lite i överkant så är det fortfarande inga supersiffror för podcastvärlden. Som jag har förstått det så ska man ligga på 5000 lyssningar i månaden åtminstone för att ens öppna en diskussion för att man ska kunna tjäna några slantar på sin podcast. Jag får helt enkelt ligga i hårdare.

I lördags skrev jag att jag börjat fundera på lite idéer för ”content”.

Detta är just för att kunna skapa sig ett större personligt brand, vilket jag hoppas ska kunna generera mer lyssnare till min podcast. Så jag satt och kollade på lite olika digitala plattformar som är den naturliga vägen att gå. Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube, Twitter och Linkedin osv är då digitala plattformer som jag syftar på.

Facebook, Twitter och Linkedin använder jag mig redan av och använder det främst som kommunikationsmedel. Facebook är det som faktiskt enligt den statistik man kan få ut, genererat mest ROI för min del. Vilket är intressant, men kanske inte så konstigt.
Så av de tre plattformer jag är på så givetvis främst aktiv på Facebook i och med att det är där det stora heltalet aktiva lyssnare kommer ifrån.

Men åter till ämnet om att generera nytt och annorlunda content. Jag tror faktiskt att jag ska börja vlogga, youtuba eller vad man nu ska kalla det. Jag ska helt enkelt starta en kanal på Youtube. Dels så ska man kunna följa med på mina resor runt om i Asien när jag driver Big in Asia podacst, men även min personliga resa i Asien, det mentala. Så det blir väl en kanal med lite olika ”spellistor”.

Jag har gått i tankarna om detta under en längre tid. Men är väl rädd som många andra för näthatet, vilket kanske är en ursäkt för att jag inte vill åta mig ett till ansvar för att generera video content 1–2 gånger i veckan. Har kollat mer och mer på detta och känns ändå som en sak som är i linje med det jag gör och framförallt ett rätt naturligt nästa steg i en industri som jag någonstans är i. Nu när jag skriver detta låter det nästan som lathet, får helt enkelt göra slag i sak och se till att starta upp min kanal. Sommarprojekt? 🙂 …

Nu är väl egentligen det stora, men lilla dilemmat vad för kamera/utrustning man behöver. Jag har framförallt kollat på en kamera från Canon som heter Legria Mini. Den ligger till och med som en egen kategori under ”Vloggkamera”.
Detta är ju någonstans helt otroligt vad detta tagit världen med storm. Storföretag som Canon göra specifikt kameror som just är till för Vloggande.
Vilket fall så känns den rätt lagom, kompakt, bra bild (enligt recensioner) + mikrofonuttag för den teknik medvetna. Verkar vara en bra allround kamera. Har inte en aning om vad den kostar, men den får väl kosta vad den kosta vill. Detta får bli mitt lilla sommarprojekt …

På onsdag åker jag till Shanghai igen.

Dags för intervjuer nu igen, men även för jag ska hem igen till Sverige. Har 3 intervjuer bokade, hoppas kunna få med mig 6 därifrån! De andra blir lite sista minuten, haha. Känns som jag blir och mer – ”sista minuten människa” för var dag som går. Är det bra eller dåligt? Börjar bli som min far … han är extremt mycket sistaminuten.

Vilket fall! Sverige ska bli kul igen, träffa vännerna, min syster tar studenten och givetvis svensksommar. Podcasten fortsätter givetvis under hela sommaren, så inget sommarlov här inte! Så fortsätt lyssna ni där ute!

Vi hörs och kanske till och med bokstavligen ses snart igen!

Simon Hansen

Simon Hansen

Det är jag det. Framförallt så driver jag denna podd!
Jag bor i Taipei, Taiwan och varvar mitt engagemang med Big in Asia och kinesiska studier.
Utöver så gillar jag givetvis att resa och det kommer väldigt naturligt med podden.
Simon Hansen

Latest posts by Simon Hansen (see all)