Precis som titeln säger … detta är mitt första inlägg. Det kommer bli kul att ha en blogg, något man kan gå tillbaka till, läsa, reflektera över och kanske till och med skratta åt i slutändan.

Det som är svårt är att hitta sitt format, vad vill ni läsa om och vad vill jag skriva om? Givetvis ska det någonstans vara i linje med min podcast, men samtidigt leva ut i någon form av nöje. Då jag varken har någon journalistik utbildning eller dylikt så får detta bli en process. Formatet formas efter tid och genom eran feedback så kommer ett format eventuellt växa fram/bli tydligare … kanske … hehe. Så ha tålamod med mig J

Min blogg kommer vara lite delad, det vill säga, att det kommer vara blandad ”point of views” på olika ämnen. Har lite idéer och de kommer släppas under tidens gång, ni kommer se! Märka! och förhoppningsvis gilla!
Jag, personligen, kommer i alla fall alltid släppa ett inlägg varje måndag. Resten utav de kommande inläggen får bli en överraskning.

Så vad kommer jag skriva om? 

Jag kommer skriva om min resa med min podcast, motgångar, medgångar, möten och hela mitt liv helt enkelt. Framförallt vill jag att ni ska kunna följa min resa, en resa som förhoppningsvis är intressant och kan berika er, men även eventuellt hjälpa till.

Idag tänkte jag berätta om en bankupplevelse jag hade väldigt nyligen.

Jag bor ju som sagt i Taipei, Taiwan och skulle gå till banken. En bank i Taiwan är oftast förhållandevis stor till plan-ytan, med mycket människor(anställda) på plats.
Deras system är dock uråldrigt och när de presenterar bankbok, checkar och diversesaker som man hör ens föräldrar prata om som fanns ”under deras tid”, så blir man som svensk med både Swish, BankID och E-faktura snabbt förskräckt. Jag känner mig helt hjälplös och nästan frustrerad …

Med det sagt, när jag väl kom till banken så bemöts jag av vad man nu ska kalla det, men ”hostesses”. De ville veta mitt ärende och sedan ge mig en kölapp till rätt ”kö”. Nu råkade dock vara så att det var helt tomt på deras kontor gällande kunder, jag var där under sen lunchtid.
Jag sätter mig och väntar, tänker mer att detta ska ta väldigt kort tid, jag är ju trots allt HELT ensam. Det slutar med att jag får vänta i 1 timme, en hel j*vla timme …

Kolla min video nedanför, då har jag väl väntat ca 45 minuter …

Så vad vill jag egentligen ha sagt med detta? Inget egentligen … mer skriva av mig, dela med mig av min frustration. Inte nödvändigtvis frustrerade över deras gamla banksystem, utan mer kanske utav den orationella och lågenergiska service jag fick …
Så var inte förvånade över tomma kontor och överbefolkat med personal hos en bank i Taiwan. Även de kan ha mycket att göra ibland …

 

Simon Hansen

Simon Hansen

Det är jag det. Framförallt så driver jag denna podd!
Jag bor i Taipei, Taiwan och varvar mitt engagemang med Big in Asia och kinesiska studier.
Utöver så gillar jag givetvis att resa och det kommer väldigt naturligt med podden.
Simon Hansen

Latest posts by Simon Hansen (see all)