Att komma tillbaka till Taiwan är fantastiskt.

Min tur i Sverige var både kort och intensiv, mycket hände, framförallt mycket som jag kan ta med mig tillbaka till Taiwan men även till Asien att jobba på.

Hade massa möten som resulterade i både det ena och det andra, men förhoppningsvis kan det lindra min pengastress. Dock, vädret i Stockholm var mindre charmigt då det var sol och snitt på 28 grader i Taipei.

Nu är jag i alla fall tillbaka och framförallt så har jag en otroligt god vän med mig första veckan nu som är och hälsar på från Stockholm.

Det kommer givetvis bli mycket ätande, Taiwan är ju framförallt ett matrikt land. Kommer lägga upp lite bilder under tiden till er som följer mig på Twitter (@Biginasiapodden) och ni som inte gör det och är lite nyfikna, ni vet var ni hittar mig 😉

Flygningen tillbaka till Asien kan ju eventuellt varit de värsta i hela mitt liv. Den turbulensen jag hade mellan Zurich och Shanghai var inte nådig. Jag tror att säkerhetsbältslampan var tänd under nästan hela flighten. Det vart ju inte heller bättre av att jag hamna längst bak på planet bredvid toan. Fick ingen sömn på grund utav det där konstanta spolandet …

Inser nu att det kan vara värt att betala vad det nu är de där extra 100 kronerna för att få bestämma sin plats så man åtminstone slipper att hamna bredvid en toalett på en långflygning …

Om mina möjligheter.

Jag försöker både på eget initiativ, men även på förfrågning, sy ihop lite olika typer av ”deals”. Framförallt är det distributions och agent förfrågningar på konsultbasis som finns på tapeten.

Företagen är primärt från Sverige. Det jag känner är mest intressant och som jag även kommit längst med är ett klädvarumärke och ett företag som sysslar med inredningsprodukter för hemmet. Samtidigt som detta är otroligt kul så är jag nog lite små rädd.
Inget jag gjort tidigare, det handlar om ren och skär affärsutveckling. Men det känns som en lagom utmaning, så länge ens partner känns både trygg och öppen, vilket båda dessa känns som.

Nu handlar det bara om att komma vidare och verkligen få uppdragen. Vi håller tummarna så kan jag förhoppningsvis berätta mer i detalj om vad det handlar om!

(Jag inser nu i skrivandets stund att jag borde göra ett inlägg om distribution kontra agentverksamhet fungerar. Vet ni vad, jag släpper det i helgen!)

Min podcast.

 Min podcast fortsätter uppåt, alla ni där ute som läser detta och lyssnar så tackar jag för supporten och hoppas att ni fortsätter att lyssna ett bra tag framöver. Det är ni som är min drivkraft!
Utan er så hade podcasten aldrig fortsatt, er feedback och kärlek är verkligen allt.

Nu har jag börjat komma till ett skede där jag funderar mer och mer på marknadsföring för min podd. Ska man lägga pengar på det genom olika typer av social marknadsföring? Eller hur får man ännu större spridning på min podd?
Har testat olika typer av Facebook-annonser och känner att jag har lite svårt för mätbarheten?

Vad får man egentligen ut, och stämmer det? Samt går det att använda till något vettigt?

Det är ju en massa konstiga användare som gillar ens sida och dylikt. Men man kan verkligen diskutera om de ens är riktiga användare då man kollar på vart de bor och vilket land de är ifrån. Men visst, det genererar lite mer spridning då det inte är enbart dessa konstiga typer utan även andra mer trovärdiga användare som ibland engagerar sig på min Facebook sida. All form av spridning är väl bättre än ingen tänker jag?
Men är det verkligen valuta för pengarna?

Ska väl dock inte klaga då jag redan har sammarbeten med Realtid.se och Finwire.

Men jag är ändå kluven …

Om det är någon därute som är en driven stjäl som skulle vilja komma med tips och råd så är jag alltid öppen!

 

 

Simon Hansen

Simon Hansen

Det är jag det. Framförallt så driver jag denna podd!
Jag bor i Taipei, Taiwan och varvar mitt engagemang med Big in Asia och kinesiska studier.
Utöver så gillar jag givetvis att resa och det kommer väldigt naturligt med podden.
Simon Hansen

Latest posts by Simon Hansen (see all)