Dilemman.

 Jag kanske eventuellt göra en större sak utav det än vad det egentligen är. Men som ni kanske förstått eller vet med er, så älskar jag Taiwan. Allting är verkligen perfekt här. Visst, vädret i just Taipei kanske vara lite sisådär ibland, men överlag alla faktorer inräknade så är Taiwan ett fantastiskt land.
Men jag känner att det kanske är dags för en flytt. Inget säger ju att jag inte kan komma tillbaka hit?

Men som sagt sugen på att röra mig.

Jag funderar på att flytta till Kuala Lumpur, Malaysia. Det konstiga är att jag bara varit där 1 gång, nu tidigt i våras och kände redan då att det inte var så fel.
Har kollat diverse kostnader och jämfört med Taiwan och har kommit fram till att jag kan få ner dem, framförallt boende mässigt. Så ekonomiskt sett så har jag ett bättre/lättare liv.

Gällande VISA-regeler så är det samma/lika som Taiwan. 90-dagars gratis ”arrival” turistvisa. Sedan är det bara att krossa gränsen och sedan komma tillbaka igen.

Inte bara det, många kan också prata engelska i Malaysia.

Det negativa är att vädret är något mer extremare där borta. Luftfuktigheten och värmen är betydligt påtagligare. Angående kinesiskan så pratas det i Malaysia, men tyvärr inte i större utsträckningen.
Så inlärningskurvan på min kinesiska kommer även svikta, vilket kan kännas lite tråkigt då jag verkligen vill lära mig kinesiska med.

Anledning till att jag känner mig lite småsugen på att flytta är också för att jag känner mig begränsad i det jag gör/vill göra i Taiwan.

Podcasten har slut på ”material” i linje med det jag vill ha i Taiwan. Vilket innebär att jag måste konstant resa. Om jag då bott i Malaysia ett tag så jag kan naturligt intervjua personer i både Malaysia, men även Singapore då dessa två länder båda är bättre svenskhubar och ligger kloss intill varandra.

Återigen på möjligheter.

Då verkligen Taiwan är ett land av möjligheter, så är det lite beroende på vissa industrier, sektorer, samt lite vad för bakgrund man har.

Med min bakgrund och vad jag vill göra så känner jag mig lite fel positionerad.

Har nu fått klart 2 ordentliga företagsidéer och dess affärsplan. Jag kan utföra dem i Taiwan, men optimala platser hade varit antingen Shanghai eller Kuala Lumpur. Framförallt för min podcast, där båda platserna har många personer som jag kan framgent intervjua.

Shanghai är dock dyrare på alla sätt och vis, samt mer pappersarbete och dylikt för företagande. Visat är inte heller enkelt för Kina.
Men med det sagt, i Shanghai hade jag verkligen varit nära själv produktionen, samt så finns det andra typer av synergier man kan dra nytta av på en plats som Shanghai.

Vi får se helt enkelt. ”Time will tell” –  som man brukar säga …

Simon Hansen

Simon Hansen

Det är jag det. Framförallt så driver jag denna podd!
Jag bor i Taipei, Taiwan och varvar mitt engagemang med Big in Asia och kinesiska studier.
Utöver så gillar jag givetvis att resa och det kommer väldigt naturligt med podden.
Simon Hansen

Latest posts by Simon Hansen (see all)