Fantastiskt fint väder idag i Taipei.

Bestämde mig för att skriva extra inlägg en fin dag som denna. Fann inspiration nu när jag sitter och rensar bland kvittona för bokföringen. Sitter idag på ett cafe i närheten av där jag bor och framförallt så är det helg! Så folk bara gottar sig i en såna där härliga helgbruncher runt omkring mig.

Jag har hunnit ta en morgonespresso vilket verkligen satte fart på systemet och lyssnar nu på nästa veckas podcast som är från Hong Kong.

Nu när jag sitter i solen och nu smuttar på en juice och lyssnar på min podcast så börjar jag fundera lite, fundera på om det jag gör är tillräckligt. Funderar på att skapa mer content på något vis. Content är gratis att göra och man bör finnas på de olika plattformarna som alla andra … helt enkelt göra sig själv konkurrenskraftig.

Vilket fall, det har legat och pyrt, vi får se om jag gör något åt saken nu i helgen … jag har lite idéer.

Myser fortfarande till Hong Kong.  

Hong Kong har fastnat lite för mig. Trodde det skulle succesivt svalna av, men icke. Jag har vänner här i Taipei och har generellt inte svårt för att skapa vänner.

Detta med vänner är alltid väldigt debatterat i form av termologi osv. Så för att göra detta så tydligt som möjligt så tänkte jag förklara mitt synsätt. Jag är i tron om att man kan endast ha en handfull nära vänner. Resten är mer eller mindre bekanta, vilket då står för termen – ”vänner”.

Varför?

Av den enkla anledningen att t.ex. i mitt fall så skulle jag ha över 100 vänner. Det är rätt svårt att hålla den täta kontakten till alla dessa 100 vänner som jag gör till mina närmaste fem. Med det sagt så tror jag så har jag nog minst lika många vänner i Taipei som jag har i Sverige för jag bor just här.

Men jag har en teori med varför Hong Kong fastnade lite extra. Bekantskapskretsen där borta som börjat växa fram är mer västerländsk med det tankesätt som finns där etc. Det får en att känna sig lite hemma trots man är utomlands. Det är absolut inte så att jag tröttnat på det asiatiska. Men det ger väl denna lilla hemmakänsla som man saknar lite då och då … vad det nu än är.

En sak som jag inte heller kan glömma som jag även sa att jag skulle lägga upp är EQTs konferensrum i Hong Kong. Kan nog vara det flådigaste jag varit i, i hela mitt liv! Vet inte om EQT kanske blir lacka på mig nu? Men det får man väl kanske ta då?

Har svårt att se att det skulle skapa någon skada på deras sida? Eller … haha

Förövrigt så är Johan Bygge som är ordförande för EQTs verksamhet för APAC en oerhört trevlig person. Otroligt intellektuell och har en otrolig skarpsinnighet som jag inte stöter på varje dag.
Jag fann snabbt en otrolig respekt för honom på något plan. Antagligen för jag insåg att det fanns X antal saker han gjort/erfarit som man bara gör med årens gång och i en sån värld där han är verksam i. Vilket fall, otroligt kul och lyckosamt att få träffa honom.

EQTs konferensrum

Kanske skulle ta den där brunchen nu när detta är färdigskrivet och publicerat …

Simon Hansen

Simon Hansen

Det är jag det. Framförallt så driver jag denna podd!
Jag bor i Taipei, Taiwan och varvar mitt engagemang med Big in Asia och kinesiska studier.
Utöver så gillar jag givetvis att resa och det kommer väldigt naturligt med podden.
Simon Hansen

Latest posts by Simon Hansen (see all)