Nu börjar det bli sommar.

Inte bara sommar i Sverige som jag förstått? Utan även här i Taipei. Tyngre luftfuktighet och framförallt detta lite mer subtropiska klimat som finns här borta i Sydostasien.
Denna vecka är rätt hopplös. Kom hem från Hong Kong rätt sent in på förra veckan och ska nu snart packa väskorna igen. Jag ska nämligen till Shanghai igen! För att sedan ta mig till Stockholm.

Denna gång blir det att stanna rätt långtid igen i Sverige, jag ska nämligen operera mig. Jag har haft en långtidsskada i knäet. Detta har gjort att jag inte kunnat löpa under 3 års tid, men nu ska det äntligen bli gjort … skönt. Något som ska sägas är även att jag aldrig i hela mitt liv har opererat mig så jag är lite små nervig, men det blir säkert jättebra.

Inte bara det! Min kära syster tar studenten i sommar, så det är GIVETVIS framförallt därför jag åker hem 😉

Hade en konversation med en vän tidigare i Hong Kong. Hen frågade vilka 10 personer jag helst velat recensera min podcast/publikt tycka och tänka till om den i någon form. Så jag valde att göra en lista.

En lista på 10 personer/varför:

  1. Alexandra Nilsson (Kissie)

Inte för att hon är ett stort namn inom bloggvärlden, utan för hon har ”vuxit upp” och är onekligen inte i samma fas som hon kanske tidigare var för massa år sedan. Jag har lyssnat på henne i olika intervjuer under senaste tiden, hon verkar ha en professionellare inställning till livet nu. Vore kul vad den nya sidan tycker och tänker om min podcast.

  1. Alexander Pärleros

Inte bara för att han driver en liknande podd som min 😉 utan för att vi båda är inom karriärs området. Vore kul och höra hans tankar om hans podd kontra min! Han är även lite äldre än mig och verkar otroligt driftig, så en input vore kul.

  1. Malou Von Sivers

Malou verkar vara en person med huvudet på skaft. Med en väldigt varierad bakgrund med mycket resor så tycker jag det vore oerhört intressant att höra vad hon säger. Hon har onekligen journalistbakgrund med.

  1. Mats Harborn

Verkar vara en sån där ”gammal räv” i gamet. Många äldre men även yngre förmågor pratar ofta om Mats som en person jag borde få med i min podcast. Listan kan göras lång om varför, men kort och gått … han har varit här otroligt länge och verkar vara som en riktig ”krutgubbe”.

  1. Yu Wang

Är en bekant eller vän till en del personer jag intervjuat. Han framförallt slagit igenom otroligt stort i Kina med sin fru! vilket rätt ofta glöms bort att nämnas. Han har byggt företag som P1 och Tantan.
Yu har både kinesiska rötter och varit i Kina ett bra tag. Det vore spännande att få hans tankar på hur bra jag lyckas fånga den entreprenöriella bilden utav Asien hittills.

(Mer om P1 och Tantan kan du höra i mitt avsnitt med Henrik Byström!)

  1. Anders Timell

Anders verkar vara en sån otrolig flamsig personlighet och har verkligen svårt att se att han ens skulle ha intresse av en podcast som min. Just av den enkla anledningen så skulle jag vilja höra vad han tycker. Har en känsla av det skulle vara extremt objektivt.

  1. Mats Qviberg

Han har ju varit i blåsvädret ett bra tag och i och med det så har man lyckats ”känna” honom bättre. Han har bland annat varit med i Värvet med Kristoffer Triumf. Vilket enligt mig kändes som en otroligt jordnära intervju där man fick lära känna Mats på ett mer personligare plan. Den Mats hade jag verkligen velat veta vad han tycker och tänker om min podcast, rättvis och hård.

  1. Christina Stenbeck

Jag tror såhär. Christina med det som man läser och ser, så är hon onekligen människa med. Vissa saker på senare tid som jag kollat och lyssnat på så känns hon otroligt mycket mer närmare en, mer personlig. Jag funderar lite grann på varför och vad som hänt? Kanske för hon helt enkelt fått andra prioriteringar i livet? Men med det sagt, vore superkul.

  1. Johan Prom

Jag har ju alltid haft en kärlek till finans och framförallt aktier. Avanza fick en ny VD förra året i form av Johan Prom. Han har bakgrund från Ica innan han gick till Avanza.
Helt enkelt, kan han ta av hans företagarmediala profil och ge mig en sanningsenlig bedömning? Det vore guldvärt.

  1. Zlatan Ibrahimovic

Tror inte man behöver skriva så mycket här. Jag älskar fotboll, född 92 och är svensk. Finns det någon som inte gillar Zlatan egentligen?

Jag vill även tydliggöra att det är en lista på 10 personer. Numren är oväsentliga och är inte i detta fall synonymt med någon form av rangordning.

Vi får se om någon känner sig manad att träda fram.

Simon Hansen

Simon Hansen

Det är jag det. Framförallt så driver jag denna podd!
Jag bor i Taipei, Taiwan och varvar mitt engagemang med Big in Asia och kinesiska studier.
Utöver så gillar jag givetvis att resa och det kommer väldigt naturligt med podden.
Simon Hansen

Latest posts by Simon Hansen (see all)