Det jobbiga andra inlägget. 

Nu gäller det att man både håller kontinuitet och kvalitet. Kan låta väldigt barnigt att redan skriva ”jobbiga andra inlägget”, men i mitt fall handlar det om att jag gett tusan i att ha ett inlägg varje måndag, oberoende på något! Ska inte ge mig för något/någon.

Transparant är jag också. Nu undrar ni eventuellt varför jag nämner transpararant?

Det är nämligen så att i skrivandes stund så sitter jag på Songshan Airport vilket är i Taipei, Taiwan. Jag ska flyga över till Shanghai och göra en våldsam massa intervjuer. Har ett pressat schema och hoppas verkligen att alla som tackat ja för intervju kommer kunna under tiden jag är där.

Det ska bli fantastiskt kul och har lyckats få in en massa intressanta personer man fått ”dealat och whelat” med där de tillslut sagt JA!
Men med det sagt, återigen på varför jag sitter och skriver detta inlägg i förväg. Idag är det den 29/3.

I Kina är det nämligen så att det finns något som kallas kinesiska muren, ironiskt nog så är det likadant vad det gäller internet i Kina. Dvs. om man är sugen på att använda Facebook, Twitter, Instagram etc. så går inte det för att Kina har blockat detta, en massiv internet-mur.
Jag är nämligen orolig att jag inte har möjligheten att posta mitt ”Monday’s” inlägg när jag är i Kina för jag kommer fortfarande vara i Kina vid den tidpunkten. Det jag kommer göra är att schemalägga detta inlägg tills idag när ni har möjlighet att läsa detta.
Fantastiskt eller hur?

Så denna vecka …

Har varit otroligt spännande! men lika mycket samlat med ångest periodvis. Har varit igång nu i drygt 4 månader och har givetvis inte tjänat en enda krona på ”investerad insats”. ROI (return on investment) har inte varit enkel och gjort mig frågande i omgångar. Framförallt i omgångar antar jag för att under den korta tiden blivit erbjuden jobbmöjligheter, vilket även var en del i att just starta denna podcast.

Varför det var en del i min podcast är för att jag är lika svävande och ifrågasättande som vilken annan person i denna värld. Vet jag vad jag vill jobba med? Nej.Och ja, jag är så pass kompromisslös så har bestämt mig för ett bra tag sedan att jag endast jobbar med saker jag vill och gillar. Det är de enda kriterierna jag har, annars är jag väldigt pretentionslös.

Så med alla dessa jobbmöjligheter så har givetvis mycket varit lockande och allt är i Asien, vilket är det jag vill. Men med min podcast känner jag ändå att jag gjort ett åtagande, inget som jag vill släppa bara sådär. Det jag gör är fantastiskt kul och den korta resan hittills så har det ändå gått bättre än förväntat. Trots allt, jag är en ”nobody” i den sociala mediavärlden …

Det jag önskar är väl någonstans ett jobb där jag kan både göra min podcast och jobba, men framförallt lära samtidigt. Detta är ju mycket i ”en perfekt värld”.
Vi får väl se hur länge till jag kan vänta ut denna förhoppningsvisa jobbmöjlighet.  

 

Kvaliteten på denna bild var ju bedrövlig.
Vilket fall, lyckades komma lite väl i god tid idag när jag ska jag iväg toll Shanghai.
Kanske borde lista mina värsta flygsejourer i ett inlägg … ?

Tills nästa gång! 

 

 

 

Simon Hansen

Simon Hansen

Det är jag det. Framförallt så driver jag denna podd!
Jag bor i Taipei, Taiwan och varvar mitt engagemang med Big in Asia och kinesiska studier.
Utöver så gillar jag givetvis att resa och det kommer väldigt naturligt med podden.
Simon Hansen

Latest posts by Simon Hansen (see all)